Nie tylko talent kucharza i jego wyczucie ma wpływ na smak potraw. Ogromne znaczenia ma również to jak gotujemy, w czym gotujemy, a także… na czym podajemy potrawę. Ponieważ ładnie podane danie od razu smakuje lepiej. W dzisiejszym krótkim poradniku przedstawimy kilka pomysłów na zastawę stołową, a także podpowiemy w czym gotować w zależności od rodzaju kuchenki.
Piękna zastawa stołowa na uroczystościach rodzinnych dodaje elegancji i podkreśla charakter spotkania. Nie powinna to być taka sama zastawa, jaką stosujemy na co dzień. Stylowo nakryty stół, talerze w komplecie z półmiskami, wazami, sosjerkami, do tego pasujące filiżanki – to wszystko o co powinniśmy zadbać przy organizacji przyjęcia. Wiele takich pięknych zestawów obiadowych wykonanych z wysokiej jakości porcelany znajdziemy tutaj: https://hurtowniaporcelany.pl/26-serwisy-obiadowe.
Indukcja to taki genialny wynalazek, który pozwala na gotowanie zimne w dotyku – nie nagrzewa się płyta grzewcza, a dzięki wytwarzanemu polu magnetycznemu nagrzewa się tylko garnek i gotowana w nim potrawa. Do gotowania na indukcji musimy używać specjalnie do tego przystosowanych garnków, najlepiej wykonanych ze stali nierdzewnej. Można to sprawdzić na oznaczeniu bądź przykładając magnez do dna. Garnki ambition to jedne z tych dostosowanych do gotowania na tego typu kuchence. Zdecydowanie łatwiej jest w przypadku kuchenek ceramicznych lub gazowych. Tutaj istnieje całkowita dowolność pod względem garnków, w których możemy gotować.